Свет

Буданов потврдио: Украјина је терористичка држава; Захарова: Хоће ли УН и даље ћутати?

Да ли је Кирил Буданов најавио нову рунду ликвидација јавних личности из Русије?
Буданов потврдио: Украјина је терористичка држава; Захарова: Хоће ли УН и даље ћутати?www.globallookpress.com © Pavlo Bahmut

Шеф украјинске обавештајне службе Кирил Буданов признао је да Украјина стоји иза напада на неке познате личности из јавног живота Русије.

У интервјуу са украјинским новинаром Валеријом Савчуком, а одговарајући на његово питање да ли Кијев може да ликвидира познатог руског новинара Владимира Соловјова и геополитичара Александра Дугина, Буданов је одговорио: "Већ смо дошли до многих, укључујући и јавне личности".

Телеграм канал "Ридовка" пише да је Буданов овим признањем преузео одговорност за убиство ћерке Дугина, Дарје Дугине, војног дописника Владлена Татарског и напад на писца Захара Прилепина и додаје да је шеф украјинске обавештајне службе последњим изјавама најавио нове нападе. 

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова осврнула се на ову изјаву Буданова наводећи да Украјином владају терористи, а да су они који подржавају кијевски режим њихови саучесници. 

"Да ли Уједињене нације ни ово неће приметити?", написала је она на Телеграму, позвавши тако још једном међународну заједницу да одреагује на оно што већ постаје отворено испољавање терористичких намера. 

Упитан да прокоментарише да ли Кијев заиста стоји иза напада на Дарју Дугину, Буданов је нешто раније овог месеца казао следеће: "Убијали смо и убијаћемо Русе у било којој тачки света све док Украјина у потпуности не победи". 

Москва је раније већ осудила отворено агресивне изјаве кијевских званичника и истакла да је то само још једна потврда да је Украјина терористичка држава која спонзорише, организује и извршава убиства. Представник РФ при УН Василиј Небензја, на једној од седница, обратио се тим поводом колегама и скренуо њихову пажњу на то што се овакве терористичке намере кијевског режима не осуђују.

Ипак, Запад до сада није одреаговао, док неки од украјинских главних медија објављују, и то без цензуре, анкете на Телеграму позивајући читаоце да изаберу следећу жртву терористичког напада. 

УНИАН је тако као потенцијалне следеће мете навео чувеног новинара Владимира Соловјева, главну уредницу РТ-а Маргариту Симоњан, новинара Антона Красовског, генералног директора медијске групе "Расија сиводња" Дмитрија Кисељова, новинара Сергеја Мардана и Симјона Пегова, оснивача Телеграм канала "ВорГонзо" (WarGonzo) војне тематике.

image
VV inauguration
banner