Русија

Захарова: Размена је доказ да Русија своје не оставља; Симоњан: А онда питају зашто Руси воле Путина

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова и главна уредница РТ и медијске мреже "Русија севодња" Маргарита Симоњан реаговале су на највећу операцију размене затвореника последњих година између Русије и САД
Захарова: Размена је доказ да Русија своје не оставља; Симоњан: А онда питају зашто Руси воле Путина© Tanjug/Kirill Zykov, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова назвала је размену затвореника између Русије и Запада "борбом за самоконтролу".

"Оно што су многи звали 'размена', ја бих назвала битком са самим собом", написала је Захарова на Телеграму, објаснивши да су затвореници, политичке власти и обавештајне службе морали да превазиђу сами себе како би дошло до договора.

Захарова је истакла да се Русија показала бољом "у сваком погледу".

"Можда је и ово ствар вере и наде да иза вас стоје народ и држава. А данашња историја је још једном ову веру и наду претворила у сазнање да Русија своје не оставља", поручила је портпаролка руског Министарства спољних послова.

На размену заробљеника реаговала је и главна уредница РТ и медијске мреже "Русија севодња" Маргарита Симоњан, која је само кратко написала: "А онда питају зашто Руси воле Путина" и окачила видео како руски председник дочекује затворенике.

Авиони америчке и руске владе слетели су јуче на аеродром Есенбога у Анкари у оквиру размене шпијуна између САД и Русије под координацијом турске Националне обавештајне организације (МИТ), јавила је турска телевизија НТВ.

Наиме, то је била уједно и највећа операција размене затвореника последњих година у којој је учествовало 26 особа из седам различитих земаља уз посредовање Националне обавештајне службе Турске.

"Највећа операција размене у последњих неколико година, са 26 заробљеника из седам различитих земаља (САД, Немачка, Пољска, Словенија, Норвешка, Русија и Белорусија) одржана је у Анкари у четвртак уз посредовање Турске Националне обавештајне службе", јављају турски медији, позивајући се на турску обавештајну агенцију.

image