Русија

ФСБ: Ухапшен Украјинац који је припремао терористички напад у Северном Кавказу (ВИДЕО)

Мушкарац из Украјине је у Русију дошао као мигрант у потрази за послом, а на саслушању је признао своје намере, саопштила Федерална служба безбедности Русије
ФСБ: Ухапшен Украјинац који је припремао терористички напад у Северном Кавказу (ВИДЕО)www.globallookpress.com © MOD Russia

Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) је ухапсила држављанина Украјине, који је, по налогу украјинских специјалних служби, припремао терористички напад у области Северног Кавказа, саопштено је у Центру за односе с јавношћу ФСБ-а.

"Федерална служба безбедности је спречила лице које је присталица националистичке идеологије, држављанина Украјине, да изврши терористички напад, по налогу украјинских специјалних служби, на територији Северно-кавкаског федералног округа", саопштио је ФСБ.

Украјинац је током саслушању признао да је планирао напад. 

"Радим за украјинске специјалне службе. Био сам против специјалне војне операције у Украјини. Намеравао сам да починим терористички напад у Севернокавкаском округу", рекао је. 

Лице је у Русију стигло као мигрант у потрази за послом. Приликом претреса у месту његовог боравишта заплењени су предмети које је планирао да употреби током напада. Против њега је покренут кривични поступак.

image