Русија

Путин: Економија стабилна, специјална операција иде по плану

Према речима руског председника економска ситуација у земљи је далеко боља од прогнозиране
Путин: Економија стабилна, специјална операција иде по плануGetty © Carl Court / Staff

Руски председник Владимир Путин позитивно је оценио динамику специјалне војне операције и нада се да ће руски војници своју отаџбину све чешће радовати добрим вестима са фронта, преноси ТВ канал "Русија 1".

"Све се развија у оквиру плана Министарства одбране и Генералштаба. Надам се да ће нас наши борци још радовати својим резултатима са бојног поља", рекао је Путин.

Званични представник Министарства одбране Русије, генерал-потпуковник Игор Конашенков, рекао је у петак да су руске трупе завршиле ослобађање града Соледара од јединица Оружаних снага Украјине.

Према речима Конашенкова, потпуна контрола над Соледаром ће омогућити пресецање путева снабдевања украјинских трупа у Бахмуту (Артјомовск).

Економија такође стабилна

Руски председник је нагласио да је ситуација у руској економији стабилна и много боља од прогнозиране.

"Ситуација у економији је стабилна, штавише, много је боља од онога што су предвиђали не само наши непријатељи, већ и ми сами", рекао је позивајући се на макроекономске податке.

Шеф државе је напоменуо да је незапосленост у Русији на историјском минимуму, а инфлација је нижа од очекиване и има опадајући тренд.

"Индустријска производња је у успону, као и пољопривреда и грађевинарство. Дакле, генерално гледано, ситуација је сасвим задовољавајућа, рећи ћу то суздржано, јер може и боље", резимирао је руски лидер.

image