Русија

Кадиров: Специјална војна операција није Трећи светски рат - није НАТО цео свет

Запад и Европа Украјини шаљу стару и расформирану опрему која руској војсци не представља значајну претњу, Русија се без потешкоћа одупире НАТО блоку
Кадиров: Специјална војна операција није Трећи светски рат - није НАТО цео светwww.globallookpress.com © Ministry of Culture Russia

Чеченски лидер Рамзан Кадиров оценио је да је неприкладно специјалну војну операцију у Украјини називати Трећим светским ратом.

"Изјаве разних експерата који покушавају да руској специјалној војној операцији у Украјини наметну статус светског сукоба сматрам неприкладним. Није НАТО и шачица земаља које су у његовом саставу цео свет. Многе велике државе, укључујући Кину, Индију, Пакистан и десетине других земаља са милијардама људи, остају неутралне, тако да смо још далеко од Трећег светског рата", написао је Кадиров.

Он је додао да Запад и Европа крцају Украјину старом, расходованом опремом која руској војсци не представља значајну претњу и да ће Русија моћи мирно да се одупре НАТО блоку, па чак и целом свету.

"Оружане снаге Русије настављају да систематски чисте Донбас од НАТО и бандеровских формација. Сви задаци које нам врховни командант поставља успешно се извршавају. Ако будемо добили команду, имаћемо прилику да ослободимо и целу Украјину", додао је.

Према његовим речима, посебно су ефикасне чеченске специјалне снаге, захваљујући чијим компетентним и добро координисаним акцијама се Русија брани од напада непријатеља и чува многа стратешка подручја.

Кадиров је нагласио да ниједан чеченски командант није заробљен у току специјалне војне операције у Украјини.