Русија

Кадиров: За украјинске диверзанте нема ничег горег од чеченских бораца

Лидер Чеченије поручио да за ратника нема ништа пријатније него да непријатељ призна његову супериорност, и да његова трупа нема премца у прецизним операцијама против непријатеља
Кадиров: За украјинске диверзанте нема ничег горег од чеченских бораца© Tanjug/ Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo

За украјинске диверзантско-извиђачке групе нема ништа страшније него да наиђу на припаднике чеченских специјалних трупа, поручио је лидер Чеченије Рамзан Кадиров.

Према његовим речима, то потврђују бројна сведочења заробљених извиђача који су завршили у рукама чеченских бораца.

"За ратника нема ништа пријатније него да непријатељ призна његову супериорност. У том смислу, наши борци су већ уморни од комплимената НАТО инструктора и равноправних представника Оружаних снага Украјине", написао је Кадиров.

Он је на Телеграму поделио видео на којем борци чеченских специјалних снага током формирања добијају неопходна упутства за извршавање задатака које је поставила војна команда. Сваки од њих је опремљен савременим наоружањем, муницијом и опремом, наводи Кадиров.

"Трудимо се да се фокусирамо на мобилност наших јединица. То им омогућава да се брзо крећу и да остваре циљеве у најкраћем могућем року. Дакле, нашим борцима нема премца у прецизним операцијама против НАТО и бандеровских банди", закључио је он.

image