Русија

Кадиров: Западна помоћ која стиже у Украјину служи за прање новца

Запад је потценио Русију, читав НАТО блок се бори против ње, али јој не може ништа, поручио је лидер Чеченије
Кадиров: Западна помоћ која стиже у Украјину служи за прање новцаwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров оптужио је Запад и Кијев да војну помоћ која се издваја за Украјину званичници ових земаља користе за прање новца. Он је изјавио да нико не треба да се брине због честих вести о некаквој новој помоћи кијевском режиму, јер, како је казао, до крајње тачке на фронту стигне свега 15 одсто читаве подршке.

"Ради се о функционалоној шеми прања новца", написао је Кадиров на свом Телеграм каналу.

Уместо забринутости због помпезних изјава о свестраној подршци Запада Украјини, требало би обратити пажњу на чињеницу да је Запад потценио Русију, те да, иако шаље новчану, војну али и другу помоћ, НАТО није успео да сломи Русију.

"Светски моћници су још пре годину дана потценили нашу земљу. Веровали су да су Русију практично изнутра упропастили псеудолиберални провокатори – агенти Запада. А данас цео НАТО блок снабдева Кијев оружјем и шаље своје борце под изговором такозваних 'страних плаћеника', али они ипак не могу да превагну ситуацију у своју корист. Замислите само: ангажовао се ЧИТАВ НАТО БЛОК, али ипак не могу да учине ништа!", написао је Кадиров.

Додао је да пажња мора бити усмерена на новоприпојене регионе у којима се активно воде борбе.

"Борба се сада одвија на територији Русије", објаснио је, додавши да, пошто су грађани ових територија пожелели да уђу у састав Руске Федерације и одбране се од "сатанизма украјинских и натовских националиста", не треба говорити ни о каквим преговорима.

"Морамо уништити сатанисте у центру Кијева! Морамо ударати на главног заштитника и агитатора ове гнусне идеологије – Зеленског", изјавио је лидер Чеченије.

"Ми ратујемо против сатанизма и свих његових најгорих манифестација. Знате о чему причам, нећу све да набрајам. Та чињеница је извор наше духовне снаге. Овакав дух је несаломив!"

Кадиров је признао да у Украјини, нажалост, гине становништво, али је нагласио да се то дешава јер су Украјинци одлучили да гину џабе ради не својих, већ интереса Запада, који пропагира ЛГБТ параде и одржава их у присуству деце.

Украјина се не бори за своје традиционалне, националне вредности, објаснио је, и због тога је ову "Содому и Гомору стигла Божија казна".  "Данас се овај свети мач казне који је усмерен против Кијева налази у рукама Русије", закључио је Кадиров.

image