Русија

Володин: САД користе Украјину за слабљење Европе

Свима је постало очигледно да руска специјална војна операција у Украјини обезбеђује безбедност, не само Русији, већ и целом свету, поручио је председник Државне думе
Володин: САД користе Украјину за слабљење Европеwww.globallookpress.com © Konstantin Kokoshkin

Вашингтон је Украјину изабрао као одскочну даску не само за борбу против Русије, већ и за слабљење Европе као свог конкурента, рекао је данас председник Руске думе Вјачеслав Володин током свог говора на пленарној седници већа.

"Све тајно постало је јавно. Вашингтон и НАТО су Украјину изабрали за одскочну даску за борбу против наше земље и слабљење њеног развоја. Испоставило се да је ово одскочна даска за слабљење Европе, начин да се Европа, као главни конкурент САД елиминише. Само европске земље то још нису у потпуности схватиле", приметио је Володин.

Према његовим речима, сада је свима постало очигледно да руска специјална војна операција у Украјини обезбеђује безбедност, не само Русији, већ и целом свету.

"Вашингтон је, покушавајући да одржи хегемонију у свету, од Украјине направио полигон за коришћење НАТО оружја и тестирања нових метода ратовања. Морамо да схватимо озбиљност изазова", нагласио је.

Дума гради односе са иностранством

Володин је додао да Државна дума намерава да изгради односе са страним колегама на новом нивоу у оквиру релевантних инструкција руског председника Владимира Путина.

"Током пролећног заседања, у оквиру парламентарне димензије, много ће се радити са нашим колегама из иностранства, а све по налогу председника Руске Федерације. Ради се о изградњи односа са кључним партнерима", рекао је Володин.

Председник Државне думе је најавио званичне посете парламентараца Ирану и Туркменистану, а у фебруару - проширени састанак Савета Парламентарне скупштине Уније Белорусије и Русије, као и радну посету Куби, а у марту - Међународни парламентарни форум Русија-Африка.

"У априлу ће бити одржана конференција о безбедности и регионалној сарадњи уз учешће Кине, Ирана, Турске, Пакистана", додао је Володин.

Он је нагласио да је план Вашингтона и Брисела да изолују Русију пропао.

"У међународној заједници постоји захтев за мултиполарношћу и праведним светским поретком. Наши приступи развоју односа са другим државама засновани су на принципима међусобног уважавања, немешања у послове других држава и узајамно корисне сарадње", напоменуо је.

Сви који раде у државним службама морају да имају одслужен војни рок

Председниик Државне думе је нагласио да је за обављање јавне функције неопходно да се одслужи војни рок и буде резервиста.

"За обављање функције у државној служби, кандидовање за посланике Државне думе, функције у правосуђу или тужилаштву обавезно је бити резервиста и служити у Оружаним снагама", истакао је Володин.

На овај начин ће се, како наводи Володин, створити систем у коме сваки човек, без обзира где ради, може и мора да брани земљу.

Он је додао и да аутори предлога закона, посланици и министри морају преузети јавну одговорност за одлуке које предлажу.

"Сваки предлог закона, поштоване колеге, треба да има име аутора који преузима јавну одговорност према бирачима за предложену одлуку", рекао је Володин.

Он је рекао и да су пред нову годину многи народни посланици комуницирали са учесницима специјалне војне операције.

"Рачунају на нас. То обавезује посланике Државне Думе да ураде много. Морамо учинити све за наше браниоце и њихове породице. То треба да буде стални приоритет Државне Думе", закључио је Володин.

image