Русија

Лавров: Русији и Латинској Америци важно да пређу на обрачуне у националним валутама

Земље морају максимално искористити комплементарну природу својих економија, изјавио је руски министар спољних послова
Лавров: Русији и Латинској Америци важно да пређу на обрачуне у националним валутамаwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

За Русију и латиноамеричке земље важно је да максимално искористе комплементарну природу својих економија, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"И Русија и Латинска Америка имају своје конкурентске предности у контексту објективних процеса формирања мултиполарног светског поретка. Важно је максимално искористити комплементарност наших привреда како бисмо изградили савез и убрзали прелазак са обрачуна у еврима и доларима на обрачуне у националним и алтернативним валутама", навео је Лавров.

Он је у разговору за бразилске новине "Фолха де Сао Пауло" и за мексички магазин "Бузос" истакао да су за Москву Латинска Америка и Кариби веома вредни када је упитању руска спољна политика.

"Не желимо да ваш регион постане арена за сукобљавање сила. Наша сарадња са Латиноамериканцима је заснована на прагматичним приступима, који нису усмерени ни против кога", нагласио је он.

image