Русија

Москва: Дигитална рубља до краја године

Земље Г7 желе да одрже хегемонију увођењем санкција и заборављањем правила глобалне трговине и финансија, али не успевају јер Русија превазилази сва ограничења, поручио је Антон Силуанов
Москва: Дигитална рубља до краја годинеwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov/Global Look Press

Банка Русије ће дигиталну рубљу ставити у оптицај до краја године, након усвајања релевантних закона, изјавио је руски министар финансија Антон Силуанов.

"Сада развијамо дигиталну рубљу. Централна банка је ове године већ покренула експеримент, а до краја године, након усвајања релевантног законодавства, пустиће у оптицај дигиталну рубљу", рекао је Силуанов.

Он је навео да је ЕУ већ исцрпела могућности санкција како би наудили Русији.

"Ако читате данашњу штампу, ЕУ је већ исцрпљена. Како кажу: 'Не знамо шта да учинимо да наудимо Русији'", казао је. 

Према његовим речима, земље Г7 желе да одрже хегемонију увођењем санкција и заборављањем правила глобалне трговине и финансија, али да не успевају јер Русија превазилази сва ограничења.

"У свету се дешавају промене, трансформација светске економије и глобалног односа снага у свету. Ако погледате историју од пре 500 година, отишла је једна суперсила, дошла је друга на њено место, тако су се и десиле глобалне промене. Оне се никада не дешавају безболно. Земље Г7 желе да остану хегемони у свету како би диктирали другим државама како да поступају, шта да раде, како да уводе санкције", навео је руски министар.

Он је додао да су увођење санкција, ограничавање плаћања, замрзавање руских резерви, спречавање да се Русија развија - само покушај да остану на врху, али да се ништа од тога не дешава.

"Видимо како Русија превазилази сва та ограничења. Видимо да ове земље, пре свега, непријатељске земље покушавају да санкцијама елиминишу своје конкуренте. За Русију је главно да разради свој пут, који ће обезбедити финансијску стабилност и независност. Тако да су све ове санкције на нашој страни", поручио је Силуанов.

image