Русија

Путин потписао указ: Војници резервног састава на обуци до краја године

Позивам све држављане Руске Федерације који су у резервном саставу да се до краја године пријаве на војну обуку у Оружаним снагама Руске Федерације, наводи се у документу
Путин потписао указ: Војници резервног састава на обуци до краја године© Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Руски председник Владимир Путин потписао је указ о позивању припадника војске из резервног састава на војну обуку до краја ове године, преносе "РИА Новости". 

"Позивам све држављане Руске Федерације који су у резервном саставу, да се ове године пријаве на војну обуку у Оружаним снагама Руске Федерације, трупама Националне гарде, државним безбедносним агенцијама и Федералној служби безбедности", наводи се у документу. 

Влади и регионалним властима наложено је да "обезбеде спровођење мера у вези са указом".

На основу овог документа, Одељење за мобилизацију Министарства одбране припремиће одговарајућу одлуку која ће бити послата свим регионалним војним регистрима.

Регрутација грађана утврђена је законом о обављању војних дужности у редовима оружаних снага Русије и другим службама и саставни је део војних активности с циљем унапређење борбених вештина резервиста.

Ово је редовна активност која се спроводи сваке године, а може се спроводити и са учесталошћу једном у три године. Максимално време које резервиста може да проведе ангажован у активном саставу руске војске износи 12 месеци.

image