Русија

Залужни: Герасимов је јак и непредвидив непријатељ, Украјинци треба да поштују руског генерала

Главнокомандујући украјинских трупа признао је да чита радове заменика руског министра одбране и да је војна наука у Русији на прилично високом нивоу
Залужни: Герасимов је јак и непредвидив непријатељ, Украјинци треба да поштују руског генералаwww.globallookpress.com © MOD Russia

Главнокомандујући украјинских трупа Валериј Залужни назвао је свог непријатеља начелника Генералштаба Оружаних снага Русије, заменика руског министра одбране, генерала армије Валерија Герасимова снажним и непредвидивим непријатељем.

У интервјуу у оквиру документарца приказаног на украјинској телевизији, Залужни је рекао да "стално чита" Герасимова, преносе "РИА Новости".

"Сада ређе пише, или барем не објављује ништа ново, али ја читам његове радове и занима ме његово гледиште као војног стручњака", рекао је он.

Герасимов је, према речима Залужног, непредвидив и јак непријатељ којег украјинска војска треба да поштује. Он је додао да је војна наука у Русији развијена на прилично завидном нивоу.

"Не смемо површно да гледамо на активности Оружаних снага Руске Федерације. Ипак су нам нанели и настављају да наносе праву штету", признао је Залузни.

Герасимов је почетком године именован за команданта Здружене групе снага у зони Специјалне војне операције (СВО) у Украјини, што је већина руских војних аналитичара доживела као својеврсну најаву велике руске офанзиве.

image
VV inauguration
banner