Русија

ФСБ: Спречен терористички напад у Оренбуршкој области по налогу Кијева (ВИДЕО)

У Новотроицку, у области Оренбург, приведен је Рус, који је под налогом украјинских специјалних служби спремао да запали железничку инфраструктуру
ФСБ: Спречен терористички напад у Оренбуршкој области по налогу Кијева (ВИДЕО)www.globallookpress.com © RF Investigative Committee/Twitter.com

У Новотроицку, у области Оренбург, приведен је Рус, који је под налогом украјинских специјалних служби спремао да запали железничку инфраструктуру, војни комесаријат и одељење Федералне службе безбедности (ФСБ) у региону, саопштило је регионално одељење службе.

"У граду Новотроицк, приведен је руски држављанин, рођен 1997. године, који је, по налогу украјинских специјалних служби, припремао паљевине: орман релејне заштите и аутоматика Новотроицке железничке пруге станице Јужно-уралске железнице, војног комесаријата града Орска, Оренбуршке области и одељења ФСБ Русије. Покренут је кривични поступак", наводи се у саопштењу.

Напомиње се да је осумњичени у будућности планирао да пређе на страну Оружаних снага Украјине како би учествовао у сукобу против Оружаних снага Руске Федерације.

Компоненте за производњу импровизоване експлозивне направе заплењене су из скровишта које се налази на периферији Новотроицка. У средствима комуникације пронађена су интернет упутства за израду експлозива и експлозивних направа, као и преписка у Телеграму са украјинским специјалним службама.

image