Русија

Путин доделио награде: Народ ће увек бити спреман да брани отаџбину

Русија се поноси својим борцима у зони Специјалне војне операције, поновио је још једном руски председник
Путин доделио награде: Народ ће увек бити спреман да брани отаџбинуwww.globallookpress.com © The Kremlin Moscow

Председник Русије Владимир Путин данас је у Кремљу доделио државне награде из области културе, космонаутике и образовања. Путин је искористио прилику и да награди истакнуте појединце због њиховог доприноса Специјалној војној операцији.

Он је поручио да је народ спреман да брани своју отаџбину и да се земља поноси борцима који су на фронту, као и онима коју сада раде на томе да се живот у ослобођеним градовима врати у нормалу. Истакао је да није Русија била та која је започела рат који траје већ девет година, те да је војна операција од прошле године била покренута, како би се ставила тачка на конфликт.

Руски народ је одувек био спреман да активно учествује у догађајима од којих зависи судбина државе и брани њене интересе, додао је.

"Данас су у овој сали учесници Специјалне војне операције. Они су представници наше мултинационалности. Поносни смо на њихову храброст! Својим животом ви показујете колико моћна може бити искрена љубав према отаџбини", истакао је лидер.

На церемонији доделе награда у Москви присуствује више од 30 особа.

Према речима Путина, данас ће бити награђени они који у великој мери доприносе развоју државе. "Захваљујући вама градимо историју која је пуна достигнућа и јачамо основу за даљи развој земље", додао је. 

Међу награђенима је и жена чеченског лидера Рамзана Кадирова, која је добила награду "Мајка хероина".

image
VV inauguration
banner