Русија

Рјабков: Западне земље би да продају Ф-16 Украјини и да од Америке добију модерније авионе

Руска реакција на слање авиона ће се огледати у наставку имплементације циљева СВО – "нико не може да спречи одмерене кораке у остварењу наших циљева", нагласио је руски дипломата
Рјабков: Западне земље би да продају Ф-16 Украјини и да од Америке добију модерније авионе© Tanjug/ The Federal Assembly of The Russian Federation

Поједине земље покушавају да продају авионе Ф-16 Украјини под изговором помоћи како би заузврат добиле нову опрему, а од тога ће једино амерички војно-индустријски комплекс да има користи, рекао је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков за часопис "Международнаја жизњ".

"Одређене земље покушава да продају ово смеће Украјини и то под слоганом помоћи у нади да ће заузврат добити модернију опрему од САД. Амерички војно-индустријски комплекс трља руке", приметио је Рјабков и додао да политичари у Вашингтону сањају да од независности Европе у разним областима ускоро неће остати ништа.

Евентуалне испоруке овог авиона, према његовим речима, неће утицати на реализацију руских циљева Специјалне војне операције (СВО).

"Убијање геополитичких зечева' се наставља – једним ударцем у више праваца, на начин својствен Американцима. Али они својим Ф-16 авионима неће постићи никакве циљеве, као ни другим системима наоружања које су већ послали", нагласио је руски дипломата.

Руска реакција на слање авиона ће се, према речима Рјабова, огледати у наставку имплементације циљева СВО – "нико не може да спречи одмерене кораке у остварењу наших циљева".

image