Русија

Кадиров: Јединица специјалних чеченских снага "Ахмат" пребачена у област Бахмута (ВИДЕО)

Ова одлука говори о поверењу Генералштаба и доказује високу борбену способност јединица, поручио је лидер Чечена
Кадиров: Јединица специјалних чеченских снага "Ахмат" пребачена у област Бахмута (ВИДЕО)© Tanjug/Tatiana Barybina, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Јединица специјалних чеченских снага "Ахмат", којом командује заменик команданта Другог армијског корпуса Апти Алаудинов, пребачена је у област Бахмута, изјавио је чеченски лидер Рамзан Kадиров.

"Kоманда специјалне операције преместила је јединицу специјалних снага 'Ахмат' којом командује Апти Алаудинов у тешку област Бахмута. Ова одлука говори о поверењу Генералштаба и доказује високу борбену способност јединица", написао је Kадиров на Телеграму.

Такође је поставио видео на којем се види како се Алаудинов враћа из села Клешчејевка. 

"Као што видите, чак и у близини Клешчејевке са генералом у возилу, возач вози борбено возило самоуверено и веома мирно. 'Укронато' се више бори за Клешчејевку на интернету него на земљи", нагласио је.

Јединице Групе "Вагнер" заузеле су Бахмут крајем маја, након десет месеци жестоких борби са украјинским снагама, а борци "Вагнера" напустили су тај град између 25. маја и 1. јуна и предали су контролу руској војсци.

image
VV inauguration
banner