Русија

Медведев: Борис Џонсон безусловно спреман за психијатрију

Бивши руски председник коментарисао је изјаву бившег британског премијера који је рекао да Украјина треба да буде примљена у НАТО "без услова", упркос претњи од трећег светског рата
Медведев: Борис Џонсон безусловно спреман за психијатријуGetty © Photo by Kirsty Wigglesworth - WPA Pool/Getty Images

Након предлога бившег британског премијера Бориса Џонсона да Украјина буде примљена у НАТО "без услова", упркос претњи од трећег светског рата, заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев предложио је да се бивши премијер пошаље у психијатријску болницу.

"Бивши британски премијер Џонсон понудио је чланство Украјини у НАТО 'без услова'. Он, будала у пензији, био би примљен без услова у психијатријску болницу. Тамо ће моћи да, међу својима, прикаже тврдог момка који захтева да започне трећи светски рат", написао је Медведев на Телеграму.

Раније је бивши британски премијер Борис Џонсон у чланку за "Дејли мејл" навео потребу да се Украјина без икаквих услова и што пре прими у НАТО.

"Не може бити могућег изговора или разлога да се и даље зезамо и одлажемо. Последња преостала примедба је била да ће то бити провокативно за (руског председника) Владимира Путина. Па, видели смо шта се дешава када немате Украјину у НАТО, избио је најгори рат у Европи у последњих 80 година", рекао је Џонсон.

Он је такође упозорио на "замор од Украјине".

"То је исцрпљеност остатка света, а посебно присталица Украјине, да се постарају да победе. Али они морају да победе - то је апсолутно кључно", рекао је он.

У вези с тим, заменик шефа Савета безбедности Руске Федерације подсетио је на стихове Владимира Висоцког: "Или је плакао, па се смејао, затим се набрекнуо као јеж. Ругао нам се ... / Па, луд - шта можеш узети!".

image