Русија

Потврђена смрт Пригожина: Утврђен идентитет свих који су погинули у авионској несрећи

Имена се подударају са раније достављеним списком путника, јавља Истражни комитет
Потврђена смрт Пригожина: Утврђен идентитет свих који су погинули у авионској несрећи© Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Руски Истражни комитет потврдио је смрт Јевгенија Пригожина, шефа приватне војне компаније "Вагнер", у авионској несрећи раније ове недеље.

Утврђен је идентитет свих лица која су погинула у паду авиона у Тверској области, она одговарају раније објављеном списку са именима свих путника , саопштио је руски Истражни комитет.

"Завршена су ДНК испитивања. На основу тих резултата је утврђен идентитет свих десет погинулих", наводи се у саопштењу.

Главно истражно одељење Истражног комитета Русије наставља да истражује кривични случај о авијацијској несрећи у Тверској области.

Приватни авион срушио се 23. августа у Тверској области, у њему је било десет људи и сви су погинули, саопштило је тада руско Министарство за ванредне ситуације.

Оснивач приватне војне компаније "Вагнер" Јевгениј Пригожин био је на списку путника, наводе из Министарства, преносе "РИА Новости".

Много је спекулација и лажи везаних за недавну смрт оснивача "Вагнера" Јевгенија Пригожина, рекао је раније портпарол Кремља Дмитриј Песков и демантовао одговорност Кремља о којој пишу западни медији.

"Све спекулације на Западу долазе из истог извора. Њихове тврдње су потпуна лаж. Морамо да се ослањамо на чињенице. Њих је мало али је истрага у току. Председник ће веома брзо да добије резултате истраге и знаћемо више детаља о овом случају", казао је тада Песков.

Како би се потврдила смрт Пригожина, потребно је спровести експертизу, укључујући и генетска испитивања, рекао је раније Песков.

image