Русија

Херој Русије: НАТО навикао да се бори са неопремљеним војскама, са руском нема шанси

НАТО уџбеници постају бескорисни када ради руска артиљерија и авијација, рекао је пуковник Сајфулин
Херој Русије: НАТО навикао да се бори са неопремљеним војскама, са руском нема шанси© Tanjug/AP Photo/Libkos

Земље НАТО-а су навикле да се боре са неопремљеним војскама, зато им у борби са руском војском методе не успевају, а украјинске трупе трпе велике губитке, рекао је за "РИА Новости" херој Русије, пуковник Рустам Сајфулин, заменик начелника Тјуменске Више војне инжењерске командне школе.

Део украјинске војске су обучавали НАТО инструктори у чијем искуству су борбе са знатно слабијим војскама, појаснио је. Због моћи и карактера руске војске сви њихови принципи и методе пропадају, што се види на фронту, додао је Сајфулин.

"НАТО уџбеници постају бескорисни када раде руска артиљерија и авијација, када је велики део територије миниран а оклопна возила су крајње озбиљна", нагласио је.

Све ово води ка огромним губицима које сноси најпре украјинска војска, а онда и испоручено оружје и војна опрема са Запада, објаснио је.

Пуковник Сајфулин је задобио две ране током Специјалне војне операције, када је командовао 40. инжењерско-саперским пуком 41. комбиноване армије. За храброст и херојство у извршавању борбених задатака одликован је звањем хероја Русије.

Конкретно, у једној од борби наставио је да командује снагама које су му поверене упркос тешким повредама и, упркос непријатељској ватри, успео је да обави борбени задатак и пређе преко највеће реке у источној Украјини, Северски Доњец.

image