Русија

Херој Русије: "Леопарди" лепо горе и прелепо лете на све стране кад стану на руску мину

Оружане снаге Украјине које су опремљене војном техником НАТО земаља имају много проблема, а један од највећих су им руска минска поља, рекао је пуковник Рустам Сајфулин
Херој Русије: "Леопарди" лепо горе и прелепо лете на све стране кад стану на руску минуGetty © Philipp Guelland / Stringer

Немачки тенкови "леопард" које користе украјинске трупе се прелепо разлете на све стране кад наиђу на руске мине, рекао је у интервјуу за "РИА Новости" херој Русије, пуковник Рустам Сајфулин, заменик начелника Тјуменске Више војне инжењеријске командне школе.

"Видели смо снимке како 'леопарди' и борбена возила пешадије експлодирају због наших противтенковских мина, а упозоравали су нас да је тај 'лепопард' чудо машина која ће да дође и да самеље и смрска наше трупе. Међутим, видели смо да 'леопарди' лепо горе", рекао је официр.

Руски сапери имају довољно мина за сваког "леопарда" и сваког "бредлија", нагласио је. "Чекамо их, спремни смо", додао је Сајфулин.

Оружане снаге Украјине које су опремљене војном техником НАТО земаља имају много проблема, а један од највећих су им руска минска поља, рекао је пуковник и додао да због тога трпе огромне губитке.

"Знамо ми за прописе и нормативу за постављање противтенковских и противпешадијских мина, али не откривамо их у потпуности. Гледамо да им увек оставимо изненађење. Они као да га намерно траже, и кад пронађу наше изненађење, не могу даље да иду", рекао је.

Руска минска поља постављена су у складу са свим нормама и правилима дуж целе линије фронта, нагласио је.

"Методе наших дедова из времена Другог светског рата су и даље веома ефикасне, наносе непријатељу велике губитке", додао је.

Пуковник Сајфулин је задобио две ране током Специјалне војне операције, командовао је 40. инжењерско-саперским пуком 41. комбиноване армије. За храброст и херојство у извршавању борбених задатака одликован је звањем хероја Русије.

Конкретно, у једној од борби наставио је да командује снагама које су му поверене упркос тешким повредама и., упркос непријатељској ватри, успео је да обави борбени задатак и пређе преко највеће реке у источној Украјини, Северски Доњец.

image