Како руски ПВО систем "оса" убада непријатеља

Ови противваздушни ракетни системи већ су поразили неколико десетина непријатељских дронова, два јуришна авиона Су-25, један хеликоптер и ловац Су-27, саопштило је руско Министарство одбране

Посаде противваздушних ракетних система "оса" јединица ПВО морнаричке пешадије Тихоокеанске флоте настављају са извођењем борбених задатака - прикривањем положаја руских јуришних и моторизованих јединица од непријатељских напада из ваздуха на јужнодоњецком правцу у зони Специјалне војне операције.

Ове јединице успешно гађају ваздушне циљеве - авионе и хеликоптере, а воде ефикасну борбу и против непријатељских дронова, саопштило је руско Министарство одбране.

Посаде противваздушних ракетних система "оса" већ су поразиле неколико десетина непријатељских дронова, два јуришна авиона Су-25, један хеликоптер и један ловац Су-27. Већ у лету уништавају НАТО муницију, којом Оружане снаге Украјине нападају руске положаје, наводи руски војни ресор. 

"Наше сталне мете су углавном дронови, али налети покоји авион и хеликоптер", рекао је механичар ПВО система 'оса' са надимком 'Чорни'. "Све што лети и радар примети можемо да оборимо. Али у последње време не виђамо често непријатељске дронове, о авионима и хеликоптерима да не говорим", казао је он.

"Ова машина може и да плива, да преплива плићу воду. Добра је ово машина, није нас изневерила, све ради како треба", рекао је војник са надимком "Шапат" говорећи о карактеристикама комплекса "осе".