Русија

Гувернер Запорошке области: Украјинци изгубили 100 војника у борбама код Работина

Оружане снаге Украјине су синоћ претрпеле велике губитке и у опреми, нагласио је привремени гувернер Запорошке области
Гувернер Запорошке области: Украјинци изгубили 100 војника у борбама код Работина© Tanjug/AP photo/Libkos

Руске снаге су задале жесток ударац украјинским трупама које су се ротирале у близини Работина и Вербова, јавио је привремени гувернер Запорошке области Јевгениј Балицки на Телеграму.

"Непријатељ је синоћ извршио ротацију својих јединица. Наше јединице нанеле су непријатељу огромну ватрену штету. Само током те ноћи непријатељ је изгубио око стотину људи", написао је он.

Оружане снаге Украјине су том приликом претрпеле значајне губитке и у опреми, пренео је Балицки и додао да су руски војници уништили девет јединица артиљеријског оружја, два минобацача и два тенка, као и три дрона, додао је.

"Наши момци настављају да раде, у контакту смо", нагласио је.

Последњих недеља ситуација око Работина постала је једна од најжустријих не само на запорошкој линији фронта, већ у зони Специјалне војне операције (СВО). Оружане снаге Украјине гађају и јуришају на Работино већ више од два месеца, у нади да ће отворити пут према Токмаку.

Офанзива Оружаних снага Украјине на јужнодоњецком, артјомовском и запорошком правцу почела је 4. јуна. Кијев је у борбу укључио јединце које су обучавали НАТО инструктори, међутим, како је констатовао руски Министар одбране Сергеј Шојгу, ни на једном од праваца на фронту нису остварили задате циљеве.

"Кијев трпи колосалне губитке у покушају офанзиве у којој је од почетка, тј. у претходна три месеца изгубио више од 66.000 људи и 7.600 комада војне технике", рекао је Шојгу почетком недеље.

image