Русија

Руси пронашли скривену радионицу "Азова"

Радионица је смештена у ДНР, у оквиру једног стамбеног објекта, до којег води пут који је био миниран гранатама. Међу пронађеним предметима и муницијом, налазили су се и објекти са нацистичком симболиком

Руска гарда и војна контраобавештајна служба пронашле су радионицу нацистичког батаљона "Азов", у којој су његови припадници производили експлозивне направе, које није могуће деактивирати.

Радионица је пронађена на територији Доњецке Народне Републике. Приликом претреса, откривени су алати и друга опрема за производњу, али и камуфлажу експлозива како би он почео да личи на предмете из свакодневне употребе.

Пронађени су и предмети са нацистичким симболима, војна униформа Оружаних снага Украјине, комбинезони које је украјинска војска добила од Немачке, као и велика количина муниције, мина и другог експлозива. 

Како преноси ТАСС, радионица је била смештена у једном стамбеном објекту, а пут који је водио до ње био је миниран гранатама, које је руска гарда успешно детонирала. 

"Азов" је, иначе, терористичка организација, која је настала у периоду Мајдана у Украјини 2014. године. Формирана је на основу неонацистичке организације из Харкова "Патриота Украјине". Позната је по зверствима која су њени припадници чинили над становништвом Донбаса. 

image