Русија

Кремљ: Неприхватљиве Бајденове речи против Русије и Путина

Руски председник је већ дуже време главна тема америчког естаблишмента и саставни део њихове унутрашње политичке реторике, каже портпарол Кремља Дмитриј Песков
Кремљ: Неприхватљиве Бајденове речи против Русије и Путинаwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Русија сматра да су неприхватљиве речи америчког председника Џозефа Бајдена, који је изједначио политику руског лидера Владимира Путина и акције Хамаса, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Наиме, Бајден је упоредио организацију Хамас са руским председником Владимиром Путином, тврдећи да "иако је реч о различитим претњама, и Хамас и Путин би да пониште демократију".

"Јасно је да је ово веома опасан тренутак у међународној ситуацији, укључујући рат на Блиском истоку. Таква реторика не одговара светским лидерима. Не прихватамо такав тон према Руској Федерацији и према нашем председнику", поручио је Песков, одговарајући на питање новинара како Кремљ реагује на последњи говор америчког председника.

Песков је додао да је руски председник Владимир Путин већ дуже време главна тема америчког естаблишмента.

"Путиново име је саставни део унутрашњег политичког живота Сједињених Држава", оценио је.

Покушаји САД да обуздају Русију неефикасни

Портпарол Кремља се осврнуо и на покушаје Сједињених Држава да изврше притисак и обуздају Руску Федерацију, рекавши да то није никаква тајна.

"Амерички председник Џозеф Бајден је рекао да ће он и Сједињене Државе наставити да покушавају да врше притисак и обуздају Руску Федерацију. То знамо одавно, није тајна. Истовремено, Бајден није рекао ни реч о томе да су до сада сви ти напори да се обузда Москва били веома неефикасни, а такви ће бити и у будућности", прецизирао је Песков.

image