Русија

Након нереда на аеродрому у Дагестану: Приведено 83 осумњичених

Истрага о нередима је у току, саопштено је из руског Министарства унутрашњих послова
Након нереда на аеродрому у Дагестану: Приведено 83 осумњичених© Tanjug/AP Photo

У Дагестану су приведене 83 особе које су учествовале у масовним нередима на аеродрому у Махачкали, саопштила је Главна управа Министарства унутрашњих послова Руске Федерације за Северно-кавкаски федерални округ.

"Министарство унутрашњих послова, Управа ФСБ и Истражна управа  Русије за Републику Дагестан настављају истрагу у циљу идентификације и привођења организатора и учесника масовних нереда на аеродрому у Махачкали. Тренутно, приведене су 83 особе које су учествовале у незаконитим радњама", наводи се у саопштењу.

Како се наводи, полиција је извршила више од 50 претреса, одузела канцеларијску опрему и телефоне, за које се наводи да су докази о умешаности лица у организовање и учешће у масовним нередима.

У недељу је група становника Махачкале упала на тамошњи аеродром по слетању авиона из Тел Авива. Како је претходно саопштено, преступници су вероватно тражили пристигле држављане Израела, након чега су почели немири.

Министарство унутрашњих послова Руске Федерације претходно је саопштило је да је покренут кривични поступак за масовне нереде и да је идентификовано више од 150 активних учесника, од којих је 60 приведено.

image