Русија

Песков: Догађаји на аеродрому у Махачкали резултат спољног мешања, Путин сазива састанак

Руски председник одржаће састанак на којем ће разговарати о покушајима Запада да подели руско друштво, напоменуо је портпарол Кремља
Песков: Догађаји на аеродрому у Махачкали резултат спољног мешања, Путин сазива састанак© TANJUG/AP Photo

Догађаји на аеродрому у Махачкали су у великој мери резултат мешања споља, укључујући информативни утицај, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Како је истакао, руски председник Владимир Путин ће током дана одржати седницу на којој ће бити речи о покушају Запада да искористи дешавања на Блиском истоку, како би се поделило друштво.

"Након догађаја у Махачкали, руски председник одржаће данас око 19 часова по московском времену велики састанак на којем ће разговарати о покушајима Запада да подели руско друштво. Састанку ће учествовати шефови свих безбедносних, премијер Михаил Мишустин, министар спољних послова Сергеј Лавров и заменик шефа Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев", навео је Песков.

Песков је напоменуо да је у позадини телевизијских снимака који приказују ужасе онога што се дешава у Појасу Газе – смрт људи, деце, стараца, лекара, "злобницима веома лако да злоупотребе ситуацију, провоцирају и узбуде људе".

Маса људи пробила се синоћ на писту аеродрома у Махачкали у Дагестану након што је на тај аеродром слетео авион израелске авио-копманије ''Ред вингс'' из Тел Авива. Саопштено је да су они који су се пробили вероватно тражили пристигле држављане Израела и почели су немири. На лице места стигла је полиција.

image