Русија

Украјина преузела одговорност за убиство посланика ЛНР

Главна обавештајна управа Министарства одбране Украјине преузела је одговорност за убиство Филипоњенка и упозорила да се "лов наставља"
Украјина преузела одговорност за убиство посланика ЛНР© Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Главна обавештајна управа Министарства одбране Украјине (ГУР) преузела је одговорност за убиство посланика Луганске Народне Републике и бившег начелника управе Народне милиције Михаила Филипоњенка.

"Специјална операција за ликвидацију џелата Филипоњенка спроведена је заједно са представницима покрета отпора. Од последица експлозије, Филипоњенко је преминуо на лицу места", признали су јасно у објави.

Притом су упозорили све остале "издајнике" да су познате све адресе и места њихове службе Русији на "привремено окупираним територијама Украјине". "Сви ратни злочинци и сарадници добиће правичну одмазду", упозоравају они.

Лов се наставља, додају из Главне обавештајне управе Украјине, која стоји иза низа терористичких напада, укључујући и на територији Руске Федерације.

Шеф овог одељења Кирил Буданов признао је да је ГУР одговорна за убиства познатих личности из јавног живота Русије, као и да стоје иза пожара који је избио на руском војном полигону на Криму, у Кировској области.

Поред тога, почетком октобра, Истражни комитет Руске Федерације је оптужио представнике највишег војног врха Украјине, укључујући Буданова, за терористичке нападе на руској територији.

image