Свет

Шеф обавештајне службе Украјине признао: Руски опозиционари нам одају информације

Упитани да прокоментаришу изјаву Буданова, Уједињене нације су одговориле да нису прочитали шта је тачно било речено
Шеф обавештајне службе Украјине признао: Руски опозиционари нам одају информацијеwww.globallookpress.com © Pavlo Bahmut

Шеф украјинске обавештајне службе Кирил Буданов признао је да Кијев одржава везу са опозиционарима у Русији од којих добија тајне информације.

"Сасвим је јасно да је то тако", рекао је он у интервјуу за Јутјуб канал "Исландија", али ипак није открио о којим појединцима је тачно реч.

Буданов је јуче у другом интервјуу потврдио да Украјина стоји иза напада на различите јавне личности Русије, наговестивши да је могуће да се слични напади могу очекивати и у будућности. Нешто раније, коментаришући убиство Дарје Дугине, он је казао: "Убијали смо и убијаћемо Русе у било којој тачки света све док Украјина у потпуности не победи". 

Упитани да прокоментаришу ову изјаву Буданова, Уједињене нације су одговориле да нису прочитали шта је тачно било речено, да не знају за ту изјаву, али да, у начелу, осуђују било какав терористички напад. 

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова на то је рекла да је оваква реакција УН-а недопустива и да је секретаријат УН-а, очигледно, деградирао, јер је "професионализма ту све мање", пошто се пласира само један поглед на дешавања у свету, а УН не може ни да организује нормално функционисање оних структура које су задужене за мониторинг медија и других званичних информација.

image
VV inauguration
banner