Русија

Путин уочи "Игара будућности": Русија има чиме да се поноси (ВИДЕО)

За нас је спорт много више од такмичења у снази и вештини или основа здравог, активног начина живота. То је пут ка јачању међусобног разумевања међу државама и народима, поручио је руски председник учесницима манифестације "100 дана пре Игара будућности"
Путин уочи "Игара будућности": Русија има чиме да се поноси (ВИДЕО)© Kremlin Pool/Global Look Press

Спорт у Русији је симбол равноправности и различитости, а не само такмичења, изјавио је руски председник Владимир Путин, у видео обраћању учесницима манифестације "100 дана пре Игара будућности", које ће се одржати у Казању почетком следеће године.

"У Русији добро разумемо вредност различитости, укључујући спорт. За нас је то много више од такмичења у снази и вештини или основа здравог, активног начина живота. Спорт је симбол, оличење правде, равноправности и хуманизма, пут ка јачању међусобног разумевања међу државама и народима", казао је Путин.

Према његовим речима, такмичење "Игре будућности" ће одјекнути код милиона људи и јасно показати да је хармонија интелигенције и физичког савршенства један од апсолутних приоритета мултиполарног света у настајању.

Путин је истакао да "фундаментални значај спорта и принципи олимпизма" чине саму филозофију "Игара будућности", који су већ ујединили представнике 50 држава, као и да је то тек почетак.

"Руска Федерација има чиме да се поноси у разним областима, у индустрији, науци, култури, спорту и у дигиталним технологијама, где активно јачамо своју позицију. Доказ за то је одржавање 'Игара будућности', фундаментално нови спортски турнир заснован на лепоти традиционалних спортова и најнапреднијим иновативним открићима", навео је руски лидер и позвао све да учествују на том спортском фестивалу.

У руском граду Казању, почетком 2024. године ће се, први пут у историји, одржати међународно мултидисциплинарно такмичење "Игре будућности".

Москва и Казањ били су домаћини церомонија одбројавања дана до почетка догађаја, којима су присуствовали бројни званичници и спортисти који ће се такмичити.

Тим поводом, постављени су сатови, који одбројавају још 300 дана до почетка историјског, првог одржавања "Игара Будућности".

image