Спорт

У Москви и Казању се одбројава до историјских првих "Игара будућности"

Свечане церемоније одбројавања дана до почетка првих "Игри будућности" одржане су у Москви и Казању у Русији
У Москви и Казању се одбројава до историјских првих "Игара будућности"© Games of future

У руском граду Казању, почетком 2024. године ће се, први пут у историји, одржати међународно мултиспортско такмичење "Игре будућности".

Москва и Казањ били су домаћини церомонија одбројавања дана до почетка догађаја, којима су присуствовали бројни званичници и спортисти који ће се такмичити.

Тим поводом, постављени су сатови, који одбројавају још 300 дана до почетка историјског, првог одржавања "Игара Будућности".

Међу присутнима био је и заменик премијера Русије Дмитриј Чернишенко, заменик министра спорта Русије Азат Кадиров, председник Републике Татарстан Рустам Миниханов...

Присутне су биле и вишеструке шампионке у ритмичкој гимнастици Дина и Арина Аверина, као и троструки светски шампион у хокеју Денис Запиров.

Чак 50 земаља је већ потврдило своје учешће у "Играма будућности", рекао је заменик премијера Русије Дмитриј Чернишенко.

"Игре будућности" ће ујединити спортисте из целог света у борби за титуле првака у више дисциплина, свака од којих представља комбинацију класичног спорта и киберспорта.

У пет категорија је распоређено 16 дисциплина, а очекује се 2.000 такмичара.

Прва такмичења у иновативном формату "PHYGITAL" ће се одржати већ 5-13. фебруара 2023. године, као и у мају и новембру.

image
VV inauguration
banner