Русија

Путин: Решење крвавог сукоба на Блиском истоку је у палестинској држави

Поводом Међународног дана солидарности с палестинским народом, председник Русије истакао је да је руски став о питању права палестинског народа непромењен
Путин: Решење крвавог сукоба на Блиском истоку је у палестинској држави© Tanjug/Valery Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Крвави сукоб на Блиском истоку доводи до неизрециве патње цивила Палестине, истакао је данас председник Русије Владимир Путин у поруци палестинском председнику Махмуду Абасу поводом Међународног дана солидарности с палестинским народом.

Путин је поновио да је кључни услов за прекид израелско-палестинског сукоба формирање суверене Палестине у границама из 1967. године и нагласио да је "сада посебно важно потврдити доследан став Русије у корист реализације легитимних права" Палестинаца.

Поруку је на посебном догађају прочитао специјални представник председника Русије за питања Блиског истока и афричких земаља Михаил Богданов, који је, такође, заменик руског министра спољних послова, преноси ТАСС.

Богданов је уз то изјавио да се у будућности очекује посета Абаса Москви, која је, подсетимо, недавно отказана, рекавши да позив нико није повукао, преносе "РИА Новости".

image