Русија

Руски званичници подржали Путинову кандидатуру: Вратио је Донбас отаџбини

Русија је захваљујући Владимиру Владимировичу успешно превазишла најразличитије изазове од финансијских криза, санкција до рата који је покренут против Русије
Руски званичници подржали Путинову кандидатуру: Вратио је Донбас отаџбини© Tanjug/AP Photo/Ivan Sekretarev, File

Одлука руског лидера Владимира Путина да се кандидује на председничким изборима Русије који ће се одржати у марту 2024. године говори о његовој љубави према својој земљи, жељи да је учини јаком, просперитетном и да је заштити у тешком времену изазова и претњи, указује председник Државне думе Вјачеслав Володин.

Ово је веома важна одлука не само за грађане наше земље, већ и за цео свет, Путин је временом доказао своју ефикасност, истиче он.

"Русија је захваљујући Путину успешно превазишла многе изазове у различитим временима – било да су то финансијска криза, санкције или рат који је покренут против Русије", додаје Володин.

Поред тога, Владимир Владимирович има јединствене квалитете, као што су хуманост, пристојност, љубазност, али и невероватна способност за рад, додаје он.

"Путинова победа на изборима је победа грађана наше земље, победа Русије", поручио је председник Државне думе.

Актуелног председника подржао је и заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев рекавши да је одлука председника важна с обзиром на актуелни тежак период.

"Председник је већ све рекао. Имајући у виду тренутну ситуацију, драматичан период кроз који наша земља пролази, ова одлука је апсолутно логична и исправна. Његов рад као председника се мора наставити."

Лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин каже да је Путин у очима становника Донбаса лидер који им је вратио отаџбину и спасио их од уништења.

"Наш председник никада није избегавао и неће избегавати одговорне одлуке. И данас је још једном потврдио да је у тренутку историјског избора и историјског изазова спреман да делује у интересу земље и њених грађана", истиче председница Савета Федерације Валентина Матвијенко.

image