Русија

Песков: Преговори Русије и Украјине под условима Запада нереални

Портпарол Кремља говорио је о посети иранског председника Москви, о томе како САД профитирају од украјинског сукоба и могућности преговора са Украјином у 2024. години
Песков: Преговори Русије и Украјине под условима Запада нереалниwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Председник Русије Владимир Путин и председник Ирана Ебрахим Раиси су јуче разговарали о палестинско-израелском сукобу, о пријатељским односима и економској сарадњи, указује портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Десили су веома важни разговори, били су исцрпни и корисни, само на састанку у проширеном формату су министри разговарали преко два сата, додаје Песков.

Американци су прагматични људи, најважнији им је лични профит, зарађују на животима Украјинаца, наводи Песков.

"Управо Американци зарађују милионе на скупе енергенте, гас и нафту којима снабдевају Европу. На рачун других себи обезбеђују радна места, плаћају порез, повећавају производњу продајући оружје", истиче Песков, коментаришући изјаву америчког државног секретара Ентонија Блинкена да је већина средстава додељених Украјини отишла за развој америчке економије?

"Лепо упаковано признање једнополарне политике са САД у центру. Американци су спремни да наставе да бацају животе Украјинаца у пећ. Штета што то не разумеју у Кијеву", поручио је.

Иако Запад жели, апсолутно је нереално да Русија и Украјина у 2024. години преговарају по условима које је изнела украјинска страна, истиче Песков.

image