Русија

Захарова: Амерички новинари неће да комуницирају са Бајденом - он разговара са мртвима

Портпаролка руског Министарства спољних послова исмејала комуникацију америчког председника са покојним европским лидерима
Захарова: Амерички новинари неће да комуницирају са Бајденом - он разговара са мртвима© MFA Russia/via Globallookpress.com

Амерички новинари желе да комуницирају са нормалним председником, а не са Џозефом Бајденом који разговара са мртвима, навела је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући најновију изјаву америчког председника да је 2021. године разговарао са немачким канцеларом Хелмутом Колом, који је преминуо 2017.

"Зато амерички новинари желе да комуницирају са нормалним председником, а не са медијумом", написала је Захарова на Телеграму.

Претходно је Бајден, на предизборном догађају у Лас Вегасу, помешао француског председника Емануела Макрона с некадашњим лидером Француске Франсоа Митераном, који је умро 1996. године.

Бајден је направио (нови) лапсус док је препричавао догађаје са састанка Г7 одржаног 2020. године, непосредно након што је победио на изборима.

Амерички лидер је рекао да је на његову изјаву "Америка се вратила" реаговао "Митеран из Немачке", а потом се исправио – "из Француске".

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner