Русија

Власти ДНР: Завршено чишћење Авдејевке

Лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин рекао је да ће обнова града бити могућа након додатног чишћења терена, деминирања и почетка рада специјализованих служби
Власти ДНР: Завршено чишћење Авдејевке© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Руске јединице завршиле су чишћење Авдејевке, изјавио је председник Народног савета Доњецке Народне Републике Артем Жога.

"Терен у Авдејевки је коначно очишћен, данас сам разговарао са момцима из батаљона који су ми рекли да је тамо све у реду, и да се спремају за наредне акције", казао је Жога.

Лидер ДНР Денис Пушилин рекао је новинарима да ће обнова града бити могућа након додатног чишћења терена, деминирања и почетка рада специјализованих служби.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је 17. фебруара увече известио председника Владимира Путина о потпуном заузимању Авдејевке. У саопштењу Министарства одбране се наводи да су, у последња 24 часа у борбама за Авдејевку Оружане снаге Украјине изгубиле више од 1.500 војника.

Уместо украјинске заставе изнад града је подигнута руска тробојка, а војници Оружаних снага Русије заменили су заставу на згради општине ослобођеног града.

image