Русија

Чудо у Авдејевки: Све је уништено осим православне цркве (ВИДЕО)

Црква Свете Марије Магдалене у Авдејевки преживела је бомбардовање и гранатирање, то је чудо Божије, казао је протојереј Димитриј Василенков, главни војни свештеник Руске православне цркве (РПЦ) у зони СВО

Сама чињеница да је црква Свете Марије Магдалене у Авдејевки издржала вишемесечно бомбардовање и гранатирање је чудо Божије, изјавио је протојереј Димитриј Василенков, главни војни свештеник Руске православне цркве (РПЦ) у зони Специјалне војне операције.

"То је чудо Божије, Господ је милостив. Храм је таква утеха и за несрећне цивиле, за које је рат, велика несрећа, као и за војнике. Зато је то веома радосно", казао је Василенков за ТАСС.

Министарство одбране Русије раније је објавило снимке ослобођеног града, који су Оружане снаге Украјине претвориле у утврђено подручје.

Фотографије показују да су околне зграде уништене, али је авдејевски храм релативно нетакнут.

Оружане снаге Украјине изгубиле су више од 1.500 људи у Авдејевки, укупна површина ослобођене територије износи 31,75 км квадратних, саопштили су јуче у Министарству.

"Оружане снаге Русије јуче су током офанзивних операција потпуно ослободиле град Авдејевку у ДНР, те напредовале у дубину непријатељске линије 8,6 километара", прецизирали су у Министарству.

Наиме, овај град се налази 13 километара северно од Доњецка.

image