Русија

Пошта Русије издала поштанску марку посвећену "Играма будућности"

Марка је пуштена у тиражу од 80.000 примерака, а на њој је приказан пламен - симбол "Игара будућности", оличење хармоније стварног и виртуелног света
Пошта Русије издала поштанску марку посвећену "Играма будућности"© РТ Балкан

Свечана церемонија пуштања уметничке поштанске марке одржана је данас у Међународном изложбеном центру "Казањ Експо".

Марка је пуштена у тиражу од 80.000 примерака, а на њој је приказан пламен - симбол "Игара будућности", оличење хармоније стварног и виртуелног света. 

Церемонији су присуствовали заменик председника Владе Руске Федерације Дмитриј Чернишенко, генерални директор Руске поште Михаил Волков, председник Сверуске федерације физичких спортова, олимпијски шампион у уметничкој гимнастици Никита Нагорни и космонаут, херој Совјетског Савеза, херој Русије, специјални представник председника Русије за питања међународне сарадње у области свемира, извршни директор за свемирске програме са посадом Државне корпорације "Роскосмос" Сергеј Крикалев.

Сви они су оставили аутограм на ковертама са новом марком, након чега је Дмитриј Чернишенко на њих ударио поштански жиг.

"Тешко је преценити значај првих 'Игара будућности'. Памтиће се много деценија касније. Сведоци смо рађања новог формата захваљујући председнику Руске Федерације Владимиру Путину, који је пронашао јединствену комбинацију да наша деца не лете заувек у виртуелну стварност, већ да схвате да и стварни свет постоји", казао је Чернишенко.

Он је додао да се рађају нови хероји, хармонично развијени како у сајбер простору, тако и у реалном спорту, показујући изузетне људске способности, а да марке, које су издали симболизују путовање у свет будућности.

Директор Руске поште Михаил Волков напоменуо је да је руски председник јуче озваничио нови покрет који уједињује физички и дигитални свет, различите генерације, људе из целог света.

"Ова марка, сигуран сам, постаће награда за коју ће се борити колекционари и филателисти. Јер 'Игре будућности' трајаће дуго, а за неколико година, људи ће гледати ту марку и сећати се овог дана", казао је Волков.

image