Русија

Руски пранкери долазе у Србију: У плану специјална операција са балканским политичарима

Већ разговорамо са балканским политичарима, открио је Лексус у разговору са новинарком РТ Балкана
Руски пранкери долазе у Србију: У плану специјална операција са балканским политичаримаwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Руски пранкери Вован и Лексус, чувени по томе што су раскринкали многе политичке лидере и европске званичнике, обећавају да ће доћи у Србију, те тврде да већ "раде" са балканским политичарима. 

"Биће свега", рекли су новинарки РТ Балкана на Светском фестивалу младих у Сочију, која их је питала да ли можемо да очекујемо "пранк" са балканским политичарима.

"Већ разговорамо са балканским политичарима", указао је Лексус и подсетио на случај са бившим премијером Сверне Македоније Зораном Заевим који је, како је навео, изазвао велики скандал.

"Премијер Северне Македоније се извињавао пред вашим председником након наших 'пранкова'. И ваш председник је наше 'пранкове' слушао више пута", подсетио је Лексус.

Двојица шаљивџија, чија су права имена Владимир Кузњецов (Вован) и Алексеј Стољаров (Лексус), направили су велики скандал у Северној Македонији јула 2019. године.

Наиме, објавили су разговор са тадашњим премијером Зораном Заевом, који је поверовао да разговара са тадашњим председником Украјине Петром Порошенком.

Наивни Заев говорио је о смени председника Србије, ако се окрене Москви уместо Бриселу, и признао да је од цариградског патријарха Вартоломеја купио аутокефалност за Македонску цркву која је до 2022. године била део Српске православне цркве, за 100.000 евра у готовини и то захваљујући попусту од Порошенка.

Одмах сутрадан, осрамоћени Заев сазвао је специјалну конференцију за новинаре, где је покушао да се оправда, признавши да је целу ноћ слушао снимке.

"Мозак треба да се побољша, а не везе", поручили су пранкери које, како су обећали, можемо да очекујемо и у Србији.

image