Русија

Америчка амбасада у Москви упозорава на терористичку опасност, Симоњан: Надам се да нисте саучесници

Представници америчке дипломатске мисије у РФ би морали да поделе информације које имају са руским службама, објаснила је главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња"
Америчка амбасада у Москви упозорава на терористичку опасност, Симоњан: Надам се да нисте саучеснициwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

У случају да амбасада Сједињених Америчких Држава у Москви није пренела руској служби информације које има о наводној терористичкој опасности која прети Москви 8. марта, како је то навела на свом званичном сајту, онда је саучесник у злочину, поручила је главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан на Телеграму

Наиме, амбасада САД у Москви је упозорила на терористичку претњу у руској престоници у наредних 48 сати, почевши од данашњег дана.

"Немили 'партнери'! Ако имате конкретне информације, потребно је да их проследите обавештајним службама. Надам се да сте то урадили. Ако нисте, то је саучесништво", проучила је главна уредница РТ.

Ако је веровати америчкој амбасади, добили су информације да екстремисти ускоро планирају напад на места већих окупљања у Москви, укључујући и концерте. Грађанима САД саветују да избегавају окупљања и гужву у наредна два дана. Више детаља нису изнели.

image