Русија

Министарство одбране Русије: Уништен још један "патриот" (ВИДЕО)

Током протекла 24 часа, руски системи ПВО оборили су 136 беспосадних ваздухоплова, четири ракете система ХИМАРС, шест ракета система "град", као и три вођене авио бомбе "хамер" француске производње
Министарство одбране Русије: Уништен још један "патриот" (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Russian Defence Ministry

Оружане снаге Руске Федерације успеле су да униште још један украјински систем ПВО америчке производње "патриот", саопштило је Министарство одбране Русије у извештају о току Специјалне војне операције.

"Оперативно-тактичка авијација, ракетне снаге, артиљеријске јединице и оператери беспилотних летелица руске војске уништили су два хеликоптера Ми-8 украјинског ратног ваздухопловства која су била приземљена у близини Новопавловке у Дњепропетровској области, као и постројење за поправку наоружања и војне опреме у рејону села Балаклеја у Харковској области. Додатно, уништен је и систем ПВО 'патриот' на ватреном положају у Харковској области, као и жива сила и војна опрема украјинских снага у 129 рејона", наводи се у саопштењу.

Током протекла 24 часа, руски системи ПВО оборили су 136 беспосадних ваздухоплова, четири ракете система ХИМАРС, шест ракета система "град", као и три вођене авио бомбе "хамер" француске производње.

Подсећања ради, 9. марта руске снаге уништиле су два лансера америчког система "патриот" и то уз помоћ тактичке балистичке ракете комплекса "искандер".

image