Русија

ВКС Русије уништиле још један амерички "патриот"

Како се наводи у опису снимка објављеном на друштвеним мрежама, украјинске снаге су батерију "патриота" покушале да сакрију у близини аеродрома Чернобајовка у Херсонској области
ВКС Русије уништиле још један амерички "патриот"Getty © Jaap Arriens/NurPhoto

Ваздушно-космичке снаге Руске Федерације настављају са уништавањем непријатељских циљева у зони СВО, а током јучерашњег дана појавио се снимак уништавања дела батерије америчког система ПВО "патриот", на Херсонском правцу.

Како се наводи, украјинске снаге су батерију "патриота" покушале да сакрију у селоЧернобајевкa, у близини међународног аеродрома у Херсонској области, који је од прве линије фронта удаљен око 20 км ваздушном линијом.

Претпоставља се да су амерички системи великог домета распоређени толико близу како би спречили нападе вођеним авио-бомбама, које је руска авијација знатно интензивирала током протеклих недеља.

Ипак, управо су "једреће" бомбе пресудиле "патриоту", а Министарство одбране РФ је у свом саопштењу навело да је током удара ВКС уништено лансирно и возило за транспорт и претовар муниције. Такође, појавиле су се и информације да је током удара оштећена или уништена командна станица батерије, али за сада нема званичне потврде о томе.

image
VV inauguration
banner