Русија

Нови снимак уништавања првог "абрамса": Дејство "пиране" из другог угла

Да се заиста ради о првом тенку америчке производње потврђује и начин на који је уништен
Нови снимак уништавања првог "абрамса": Дејство "пиране" из другог угла© Телеграм канал "Интел слава"

На појединим руским телеграм каналима специјализованим за војне теме и Специјалну војну операцију, појавио се видео-снимак на коме се може видети уништавање једног од основних борбених тенкова америчке производње М1А1 СА "абрамс", који се налазе у саставу украјинских оружаних снага.

Анализом снимка, тачније положаја у коме се налазе тенк, купола, цев, отвори чланова посаде и његовог окружења – пута, вегетације и одсуства било каквих објеката, делује да је заправо у питању први уништени "абрамс" у Украјини.

Овоме у прилог говори и чињеница да је први удар "абрамсу" нанесен уз помоћ ФПВ дрона, који се на кратко може видети како лети у позадини тенка. Након првобитне експлозије коју је изазвала руска "пирана", уследила су секундарне детонације муниције у засебном одељку, а потом је избио пожар који изгледа проширио и на остатак тенка.

О начину на који је први "абрамс" уништен је већ било речи, али су овим снимком потврђене раније изнете тврдње да се посада, тачније њен већи део, извукао из америчког тенка у пламену. Наиме, након што је дошло до детонације муниције, могу се видети три особе које са десне стране куполе скачу са тенка и пузе даље од њега.

Међутим, као што је већ познато "абрамс" има четири члана посаде – командира, нишанџију, послужиоца топа и возача, а судећи по томе из ког дела тенка су три особе изашле, изгледа да је потоњи члан остао заробљен унутар возила и није успео да се извуче.

Подсећања ради, од краја фебруара руски борци успели су да униште четири америчка тенка и два инжињеријска возила за разминирање М1150 "асолт бричер", заснованих на "абрамсу.

image
VV inauguration
banner