Русија

Путин најавио велики развој унутрашњег туризма: Путовања морају бити јефтинија и удобнија

Председник Русије је истакао да је туристички сектор препознат као перспективан, будући да може допринети развоју економије и отварању нових радних места у земљи
Путин најавио велики развој унутрашњег туризма: Путовања морају бити јефтинија и удобнија© Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

До 2030. године потребно је скоро па удвостручити број путовања руских држављана унутар Русије, рекао је данас председник Владимир Путин на састанку посвећеном развоју туризма, додавши да је циљ да се на годишњем нивоу постигне 140.000.000 путовања по територији Руске Федерације.

"За земљу, за све наше регионе, туризам отвара нове перспективе за развој, за отварање радних места, за ширење предузетничке и креативне иницијативе. Морамо ефикасније да искористимо овај потенцијал", изјавио је председник Русије, те додао да ће бити потребно и проширити туристичку понуду.

Према његовим речима, допринос унутрашњег туризма руском БДП-у до краја деценије мора да достигне пет одсто. Како би се то постигло, сви национални пројекти у земљи на овај или онај начин доприносиће развоју туризма.

Путин је, такође, наредио преуређивање, односно, изградњу инфраструктуре у свим националним парковима, и најавио да ће бити осмишљена јединствена платформа преко које ће грађани имати приступ свим информацијама у вези са било којом туристичком услугом.

"Морају се укључити напредне технологије како би планирање путовања и само путовање по земљи било удобније и јефтиније", закључио је руски лидер.

image