Русија

Министарство одбране Русије: Од почетка године више од 100.000 људи ступило у војну службу

У протеклих 10 дана око 16.000 грађана потписало је уговоре за учешће у Специјалној војној операцији
Министарство одбране Русије: Од почетка године више од 100.000 људи ступило у војну службуGetty © Vlad Karkov/SOPA Images/LightRocket

Више од 100.000 људи ступило је у војну службу по уговору у Оружаним снагама Русије од почетка 2024. године, саопштило је руско Министарство одбране.

Истовремено, у протеклих недељу и по дана, на местима селекције за војну службу по уговору у Оружаним снагама Руске Федерације, значајно је повећан број људи који желе да склопе уговоре са руским Министарством одбране у циљу учешћа у Специјалној војној операцији.

"У Москви и другим градовима Русије значајно се повећао број људи који желе да се ступе у уговорну војну службу", наводи се у саопштењу.

У Министарству истичу да се сваког дана до 1.700 људи долази у центре за селекцију по уговору широм земље да се пријаве у војну службу, док је у протеклих 10 дана око 16.000 грађана потписало уговоре за учешће у Специјалној војној операцији.

Током интервјуа вођених током протекле недеље на селективним местима у руским градовима, већина кандидата је као главни мотив за склапање уговора навела жељу да се освете погинулима у трагедији која се догодила 22. марта у тржном центру "Крокус сити хол", у Подмосковљу.

Раније је руски министар одбране Сергеј Шојгу саопштио да до краја 2024. године Оружане снаге Русије планирају да формирају две комбиноване армије и тридесет формација, укључујући четрнаест дивизија и шеснаест бригада.

image
VV inauguration
banner