Русија

Генералштаб Русије: Неће бити другог таласа мобилизације

Држава има сасвим довољан број војника за потребе Специјалне војне операције, тако да народ може да буде миран да Генералштаб тренутно не планира нову мобилизацију, поручују данас из Москве
Генералштаб Русије: Неће бити другог таласа мобилизацијеwww.globallookpress.com © MOD Russia

Генералштаб Оружаних снага Русије не планира још један талас мобилизације војника за фронт, рекао је начелник главне организационо-мобилизационе управе Генералштаба Русије Владимир Цимљанскиј. 

Војска, према његовим речима, има неопходан број војника за извршавање свих задатака војне операције на фронту, а примећен је и повећан број оних који желе да склопе уговор са државом и оду на фронт. Држава стога неће покренути још један талас мобилизације, поручују из Москве. 

"Желим да вас уверим да Генералштаб не планира други талас мобилизације. Има сасвим довољно оних који су већ позвани у службу, као и оних који су самостално показали жељу да учествују у Специјалној војној операцији, тако да можемо да извршавамо све задатке", поручују из Генералштаба, реагујући на последњи позив власти за служење војног рока који почиње 1. априла, а траје до 15. јула. 

Пролећни позив у војску је редовна процедура која се одвија сваке године. Отприлике 147.000 Руса и овај пут ће у уобичајено време одслужити војни рок, а у војску су позвани они који имају од 18 до 27 година. 

Генералштаб још једном поручује да сви они младићи који су позвани на служење војног рока, али и њихови родитељи, не морају да брину, јер ће се младићи по одслужењу војног рока вратити кући у договорено време. 

Цимљанскиј даље додаје да "је порастао број оних који су својом вољом одлучили да приступе војсци и склопе уговор са државом" а затим и да оду на фронт, због чега су власти морале да повећају број војних инструктора како би свима била пружена војна обука. 

Он се данас захвалио свима онима који нису чекали да им стигне писмо са позивом да у Украјини бране интересе руског народа, већ су се сами пријавили, између осталог, и путем интернета. 

"Захвални смо овим грађанима за њихову одлуку и животни став" због којег су одлучили да се пријаве, поручују из руског Генералштаба. 

image