Русија

РТ репортажа: ФСБ објавила доказе о повезаности терориста из "Крокуса" са Украјином (ВИДЕО)

Федерална Служба Безбедности Русије објавила снимак саслушања осумњичених за напад на "Крокус", у којем је живот изгубило 145 људи

Федерална Служба Безбедности Русије је приказала снимак саслушања приведених због сумње да су извршили терористички напад у "Крокус сити холу" надомак Москве 22. марта. 

Сва четворица су признала да је организатор неки Сајфуло. Он их је, према речима терориста, снабдевао оружјем, дао им смернице за бекство и обећао накнаду након злочина. Такође, рекли су да су након терористичког напада бежали према Кијеву.

На граници са Украјином припремљена су два коридора за терористе. Требало је да запале аутомобил и прођу пешке кроз територију коју су од мина очистиле украјинске оружане снаге.

Учешће Украјине у терористичком нападу потврђују и украјинске националистичке слике постављене на профилу поменутог Сајфула. Организатор терористичког напада је могао бити украјински неонациста, а не радикални исламиста.

Независно једни од других, осумњичени саопштавају: побегли су према Украјини, јер је тамо требало да их чека њихова веза – Сајфуло, а "новчана накнада" за оно што су урадили била је милион рубаља за свакога.

Више детаља у екслузивној репортажи РТ.

image