Русија

Пашињан: Односи Русије и Јерменије тренутно нису идеални, али су изузетно важни

Јереван не жели спор са Москвом јер цени "оно огромно позитивно што је било и јесте у њиховим односима", нагласио је јерменски премијер
Пашињан: Односи Русије и Јерменије тренутно нису идеални, али су изузетно важниwww.globallookpress.com © Paolo Pizzi/ZUMAPRESS.com

Јерменски премијер Никол Пашињан рекао је да односи са Руском Федерацијом пролазе кроз тежак период, али се њихов значај не може преценити.

Значај руско-јерменских односа за државност, суверенитет и безбедност Јерменије је изузетна, објаснио је Пашињан на седници владе.

Према његовим речима, Јерменија није направила ниједан погрешан корак у односима са Руском Федерацијом и руска страна не може да окриви Јереван што није испунио своје обавезе, "иако је обрнутих случајева много".

"Не желимо да се свађамо са Руском Федерацијом, не зато што нисмо у могућности или немамо прилику, већ зато што ценимо оно огромно позитивно што је било и јесте у нашим односима", рекао је Пашињан.

Током првог састанка са руским председником Владимиром Путином у мају 2018. године постигнут је договор да билатерални односи буду засновани на међусобном поштовању суверенитета, државности и интереса, подсетио је Пашињан и нагласио да је спреман за такав дијалог.

image
VV inauguration
banner