Русија

И француски амбасадор на рапорту у Москви: МСП Русије позвало још једног дипломату

Амбасадору Пјер Левију је саопштено да су изјаве француског шефа дипломатије Стефана Сежурнеа, о незаинтересованости Париза за дијалог са руским руководством неприхватљиве
И француски амбасадор на рапорту у Москви: МСП Русије позвало још једног дипломатуGetty © Sefa Karacan/Anadolu Agency

Амбасадор Француске у Руској Федерацији Пјер Леви позван је у Министарство спољних послова Русије, где му је саопштено да су изјаве француског шефа дипломатије Стефана Сежурнеа о незаинтересованости Париза за дијалог са руским руководством, које наводно објављује лажне и неприхватљиве, саопштило је министарство.

Напомиње се да је у контексту изјава француског министра спољних послова "о незаинтересованости француске стране за разговоре са руским званичницима, будући да изјаве које објављују наводно садрже лажне информације", француском амбасадору је речено да су такве изјаве неприхватљиве и да "немају никакве везе са реалношћу" .

"Сматрамо да су те изјаве шефа Министарства спољних послова Француске свесна и промишљена акција француске стране која има за циљ подривање могућности било каквог дијалога између две земље", истиче се у саопштењу.

Претходно је Министарство спољних послова Русије позвало на разговор амбасадорку Словеније у Москви Дарију Бавдаж-Курет у вези са протеривањем једног службеника руске амбасаде у Љубљани.

Министарство је саопштило да је Русија, као одговор на протеривање службеника руске амбасаде у Љубљани, прогласила персоном нон грата једног запосленог у словеначкој амбасади у Москви.

image
VV inauguration
banner