Русија

Путин: Руска економија јача, упркос свим изазовима, БДП порастао за 3,6 одсто

Русија ће наставити да подржава бизнисе како би се покренули перспективни пројекти, повећала капитална улагања и отворила нова радна места, поручио је председник Руске Федерације на конгресу Руског савеза индустријалаца и предузетника
Путин: Руска економија јача, упркос свим изазовима, БДП порастао за 3,6 одсто© Tanjug/Sofia Sandurskaya, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Руски БДП наставља да показује добре стопе раста, изјавио је руски председник Владимир Путин на конгресу  Руског савеза индустријалаца и предузетника.

"На основу резултата прошле године, руски БДП је, порастао за 3,6 одсто, а статистика из првих месеци ове године показује и даље добре стопе", казао је Путин.

Он је појаснио да је у јануару 2024. раст био 4,6 одсто на годишњем нивоу, а у фебруару 7,7 одсто.

"Позитивни трендови у привреди јачају, упркос изазовима без преседана", нагласио је руски председник.

Путин је нагласио да је руска економија постигла добру, снажну динамику, а то је приметно и на тржишту рада.

Руски председник је додао да постоје све могућности, укључујући и финансијске, да се примени нови економски модел.

"Ради се о широком фронталном развоју привреде и друштвене сфере у Русији, стварању практично нових сектора и праваца у индустрији, сектору услуга... Најважније је да постоје све могућности за спровођење тих и других иницијатива, за успостављање новог модела економског раста, укључујући солидне државне ресурсе и потенцијал домаћег бизниса", указао је Путин.

Према његовим речима, Русија ће наставити да подржава бизнисе како би се покренули перспективни пројекти, повећала капитална улагања, отворила нова радна места, како би деловали у пословним интересима и радили на побољшању благостања грађана и руских породица.

Како је додао, руске власти раде на подешавању пореског система и припремају предлоге.

"Влада, заједно са привредним јавним удружењима, федералним субјектима и парламентом ради на том важном питању, разговара о параметрима промена и припрема одговарајуће предлоге", указао је Путин, говорећи о додатном прилагођавању пореског система.

image
VV inauguration
banner