Русија

Симоњан о нападу на словачког премијера: Рањен је онај који је подржао СВО и Путина

Главна уредница медијске групе "Русија севодња" и телевизијског канала РТ реаговала је на рањавање премијера Словачке Роберта Фица
Симоњан о нападу на словачког премијера: Рањен је онај који је подржао СВО и Путина© Maksim Konstantinov/Global Look Press

Премијер Словачке је рањен, онај који је рекао да је Специјална војна операција настала као резултат дивљања украјинских неонациста, навела је главна уредница медијске групе "Русија севодња" и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан, коментаришући пуцњаву у којој је рањен премијер Словачке Роберт Фицо.

"Рањен је онај који је рекао да је СВО настала као резултат дивљања украјинских неонациста и да руски председник Владимир Путин није имао другог избора. Ето како они раде", написала је Симоњан на Телеграму.

Словачки премијер Роберт Фицо рањен је у пуцњави после седнице владе у граду Хандлова, на око 150 километара североистично од Братиславе, преносе словачки медији.

Премијер је превезен у болницу, а нападач је ухапшен.

Локални медији, преносе да је непознати нападач почео да пуца из гомиле у тренутку када је Фицо, после састанка, изашао да се поздрави са окупљеним грађанима. Очевици кажу да су се чула три или четири пуцња.

image